keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Pintoja uusiksi

Nyt taas hetkellisesti sisustamisen ja tuunauksen maailmaan! Kuten olen aikaisemmin jo kertonut, niin olen vähän pintarempannut asuntoani tässä reilun vuoden asustelun aikana. Heti muutettuani maalasin seinät olohuoneesta ja katon vessasta sekä vaihdoin kaikkiin kaappeihin vetimet. Myöhemmin neuvottelin vielä keittiön kaapinovien vaihdon sekä hommasin niihin itse uudet vetimet. Vessaan tuli hankittua myös uudet pyyhekoukut ja ruma patteri piilotettiin tikashyllykön taakse, vesimittari pienen sivupöydän alle ja lavuaarin putket saatiin piiloon tuunatulla allaskaapilla. 

Edelleen pinnoiltaan epämiellyttäviä paikkoja oli muutama: vessan seinäkaakelit (joita olen suunnitellut maalattavaksi tai muuten pinnoitettavaksi - onko kellään kokemusta?) keittiön taso (naarmuinen ja tylsä valkoinen) sekä vaatekaappien sivuosat, jotka olivat täynnä erinäisiä kiinnitysjälkiä. Sainkin tässä taannoin hoidettua kaksi jälkimmäistä parempaan kuosiin.

Taikasana tähän oli D-C-Fix. Valitsin valkoista marmoria jäljittelevää sisustusmuovia. Laskin, että 3 rullaa riittää kaikkiin päällystettäviin pintoihin ilman, että tarvitsee tehdä liitoskohtia, mikä oli tärkeää siistin lopputuloksen saamiseksi. Rullien lisäksi hankin mattoveitsisarjan, jossa oli erikokokoisia mattoveitsiä joka tilanteeseen ja tarpeeseen sekä muovilastapakkauksen, jossa oli muutama erikokoinen lasta muovin tasaiseen kiinnittämiseen erikokoisille pinnoille. En ollut ennnen käyttänyt D-C-Fixiä mihinkään, mutta ajattelin kirjoja kontaktimuovilla päällystäneenä, ettei se voi kovin vaikeaa olla.


Oikeassa olin. Aloitin työt vaatekaappien sivuista, koska niissä oli vähemmän kulmia ja muutenkaan niissä ei haittaa niin paljon, jos ei heti onnistu täydellisesti. Muutamaan kertaan sainkin irrottaa D-C-Fixin reunan ja aloittaa alusta, kun ei mennyt ensiyrittämällä suoraan. Se olikin tosi helppo irrottaa, sillä ei tarrannut samallalailla kiinni kuin kontaktimuovi, mutta silti kiinnittyi uudelleen hyvin. 

Parhaiten sain muovin kiinnittymään tasaisesti lastalla, jonka ympärille taitoin kuivan rätin pehmikkeeksi. Sillä sai sopivan paineen ja leveän tasaisen pinnan tarttumakohtaan ilman, että lasta naarmutti muovin pintaa. Kaappien sivut oli nopeasti päällystetty ja niistä tuli tosi hyvät! Muutama ilmakupla jäi, kun hämärässä en huomannut, mutta ne sai puhkaistua nuppineulalla, niin lopputuloksesta tuli ihan tasainen.

ennen..
..jälkeen
Seuraavaksi siirryin keittiöntason kimppuun, minkä onnistumista jännitin eniten. Loppupeleissä se oli yhtä helposti ja vielä ehkä nopeammin päällystetty. Parasta on, ettei kukaan ole huomannut, ettei kyseessä ole ihan kivitaso.

...ennen
...jälkeen
Mietin oikeasti viitsiikö kuvia projektista ja sen lopputuloksista edes julkaista, sillä ne ovat säädyttömän huonolaatuisia kiitos vanhan kamerani. Ne eivät anna arvoa todelliselle lopputulokselle, sillä tuunaus oikeasti kohensi kaapinsivujen ja samalla koko makkarin ilmettä huimasti ja keittiöntasokin on ihan kuin kokonaan uusi. Kannatti siis alkaa fiksaamaan, olen enemmän kuin tyytyväinen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥