tiistai 23. helmikuuta 2016

Kodin muodonmuutos

Nyt on kuulkaa kodin ulkoasu muuttunut ja vikkelään viimeaikoina! Tammikuun In & Out -postauksessa kerroinkin innostuneeni sisustusliikkeiden alemyynneistä ja päätin tehdä pari isompaa hankintaa kerralla huokeiden tarjoushintojen saattelemana. Päivitin siis sohvan ja muhkea beige yksilö vaihtui sirompaan vaaleanharmaaseen, olohuoneen maton, kun hiekanruskea nukkamatto vaihtui helmenharmaaseen lyhytnukkaiseen versioon ja ruokailuryhmän osalta tummapuinen setti nahkaverhoilluilla tuoleilla lähti valkoisen pöydän ja valkoisten metallijalkaisten tuolien tieltä. 

Lisäksi sänkyyn tuli hankittua uusi pehmeä valkoinen tikattu päiväpeitto, sohvan päällä olleen vaaleanruskean sisustustaulun tilalle seinää koristamaan saapui iso hopeareunuksinen peili ja työpöydän edestä musta työtuoli päivittyi kirkkaasee muovituoliin. Muutos on kyllä kokonaisvaltainen! Puhdas valkoinen ja heleä harmaa on vaan ne värit, jotka iskevät muhun kaikista eniten. Keittiö että olohuone raikastuivat kertaheitolla. Me happy!


keittiö

keittiön pöytä

Keittiön kokonaisilme muuttui radikaalisti tämän simppelin ja siron pöytäryhmän saavuttua. Tila on paljon avarampi ja valoisemman oloinen. Vaikka keittiössä on muuten tilaa ihan hyvin, rajoittaa seinämän leveys pöydän kokoa, mutta parempi vaan, että on näppärän kokoinen, jotta mahtuu tuleviinkin asuntoihin. Mätsää muuten täydellisesti keittiön mattavalkoisiin kaappeihin, jotka vaihdettiin syksyllä. Pöytä on Sotkasta ja on malliltaan Luca ja sen kaverina on Askon Romeo -tuolit.

olohuone

sohvan kulma

Olohuoneen puolelle tuli enemmän uudistusta. Ylemmässä kuvassa uudiskohteita on kolme: sohva, matto ja hopeareunainen iso peili. Sohva on alkujaan myöskin Askosta ja se on suomalaista tuotantoa, joten sen tulisi kestää. Alkuun jännitin sen väriä, kun en ollut koskaan nähnyt kyseistä Stella -mallia tuossa kuosissa, mutta se osoittautui olevan just passeli! Tajusin myös jälkeenpäin, että olin ostanut sohvan paitsi näkemättä kangasta myös koeajamatta mallia. Hupsii. Onneksi on tosi mukavakin, niin ei jäänyt mitään hampaankoloon. Vanhat tyynyt eivät tulleetkaan toimeen uuden sohvan kanssa, niin löysin viikonloppuna parit uusia sohvaa muhevoittamaan!

Kun mistään ei ilmestynyt sopivaa marokkolaishenkistä lyhytnukkaista vaaleanharmaa-valkoista mattoa, josta haaveilin, niin tyydyin ihan yksiväriseen. Kyseessä on Sotkan Fancy -matto. Sekin on kyllä just eikä melkein mun mieleen! Ei ole yhtään likaisenvärinen, kuten kuva saattaa antaa ymmärtää, vaan helmenharmaa ja muutenkin paremman näköinen livenä. Sohvan päällä oleva Finnmirrorin peili on taas vanha tuttavuus, sillä mulla on sellainen eteisessä pystysuuntaan asennettuna kokovartalopeilinä. Se oli niin kiva, että miksei ostaisi samantien toista samanlaista? Ainakin sopivat hyvin yhteen. Peili sohvan päällä on musta muutenkin aina hyvä idea.

työpiste

tulilatva

lampaantalja

Lopuksi esittelen myöskin vanhan rakkauteni, kirkkaan Crystal -muovituolin! Näitä mulla oli kaksinkappalein edellisessä asunnossa, mutta ne jäivät erossa toiselle osapuolelle. Nyt sain vihdoin hommattua itsellenikin! Sopii muuteen mielestäni älyttömän hyvin lasisen työpöydän ääreen. Tekee melkein mieli mennä tekemään töitä ;) Siihen päälle kun lisäsi vielä pienen lampaantaljan, niin a vot! Hahaa huomaatte varmaan, että olen innoissani. Kotia rakennuksena ei voi muuttaa, mutta onneksi sisältöön pystyy vaikuttamaan ja nyt olen taas pari astetta tyytyväisempi asuinolosuhteisiini.

Sain onneksi myytyä vanhan sohvan, työtuolin sekä sisustustaulun Facebook-kirpparilla, niin ne saivat vielä uuden elämän toisessa kodissa. Matto sen sijaan jäi varastooni ja ruokailuryhmä palautuu takaisin sen sijoitukseen antaneelle ystävälleni. Tuntuu muuten tosi hyvältä päästä eroon vanhasta tavarasta, jolle itsellä ei ole käyttöä! Vaikka korvaukset olisivat pieniä ja vaivannäkö suhteessa suurta, on kiva saada nurkkia tyhjemmiksi ilman, että tarvitsee heittää tavaraa roskiin. Sen lisäksi, että olen kunnostautunut Facebook-kirpparimyyjänä, kaavin äskettäin kokoon kuusi Ikea-kassillista vaatteita ja kodintavaroita, jotka lahjoitan Pelastusarmeijalle. Heillä on muuten noutopalvelu, joten ei tarvitse itse autottomana lähteä niitä raahaamaan, mikä osoittautuukin monesti kynnyskysymykseksi.

Paitsi että pakko antaa noottia siitä, että noutopalvelu toimii vain arkisin klo 9-15, mikä tarkoittaa sitä, ettei kukaan toimistotyöaikoina töissä käyvä pysty oikein tekemään lahjoituksia. Meinasin sitten tilata noudon seuraavalle arkivapaapäivälleni, niin silloinkaan nouto ei onnistu tiettynä aikana, vaan sitä pitäisi odotella kotona. Ei ehkä ihanteellisinta vapaapäivänviettoa, eh? Olen muutenkin miettiny eri virastojen ym tahojen aukioloaikoja: MITÄ järkeä on siinä, että ne ovat auki vain toimistotyöaikoina, jolloin niiden asiakkaat ovat töissä? Saavutettavuus ja asiakaslähtöisyys on kyllä niin kaukaiset termit kyseisille palveluille..

Luisui vähän sivuraitelle.. Anyways, sellainen oli sisustuksen päivitys, mitäs piditte? :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥