perjantai 12. helmikuuta 2016

Valentine's Not-so-rocky-road

Ystävänpäivä tekee tuloaan ja mieleen nousee kysymys siitä, miten sitä mielitiettyään huomioisi tuona rakkauden päivänä. Eihän sen tietenkään tarvitse mitään erikoista olla, mutta itse kuulun siihe kastiin, jolle more is more. Eli kukat, herkut, lahjat ja ällöromantiikka kaikilla siirapeilla, kiitos!

Jos vielä ei ole kaikki ihan mietitty ystävänpäivää varten, niin tässä olisi kiva ja helppo ohje, jolla saa kumppanin suun makeaksi ja sydämen lämpimäksi. Kyseessä on perinteisiin Rocky road -suklaapaloihin pohjautuva resepti, joka on tietenkin maustettu rakkauden lisäksi teemaan kuuluen sydämillä ja muilla punaisilla herkuilla. Koska rakkauden tien ei toivoisi olevan niin kivinen, niin nimesin sen not-so-rocky-road:ksi!


Siihen tarvitset:

200g Fazerin mansikkasuklaata
150g valkosuklaata
n. 1 dl pieniä vaahtokarkkeja
n. 1 dl kuivattuja karpaloita
n. 1 dl cashewpähkinöitä
n. 1 dl kaurakeksinmuruja

sydämenmuotoisia sokerikoristeita

 Nämä ainesosat takaavat totaalisen sokerihumalan kahdelle!


Pilko keksit pieniksi, puolita vaahtokarkit ja varaa muut ainekset valmiiksi.


Sulata mansikkasuklaa vesihauteessa metallisessa kulhossa.


Kaada sulanut suklaa leivinpaperin päälle vuokaan tai pellille tasaiseksi levyksi. Lisää päälle vaahtokarkit, kuivatut karpalot, cashewpähkinät ja isoimmat keksin palaset joka puolelle tasaisesti ripotellen.


Sulata sitten valkosuklaa ja roiski massan päälle lusikalla ja ripottele viimeiseksi sydänkoristeet sekä jäljelle jääneet keksinmurut päälle. Laita kovettumaan pakastimeen puoleksi tunniksi tai jäähdytä jääkaapissa, jolloin se vie pidemmän aikaa.

Jäähtymisen ja kovettumisen jälkeen suklaaherkun voi nostaa vuoasta, mutta leivinpaperia ei kannata vielä poistaa, sillä massa on vähiten sotkuista pilkkoa sen päällä. Massasta voi leikata neliöitä tai murtaa sitä käsin erikokoisiksi palasiksi.


Säilö halutessasi kauniiseen purkkiin tai rasiaan ja ojenna ensi sunnuntaina sydänkäpysellesi. Nauttikaa yhdessä kuohuviinin kera!

...Saatoin ehkä vähän maistaa ennen säilömistä... Tämä vaan on niin älyttömän hyvää! Mikä siinä onkin, että raaka-aineet, joista mistään ei välitä sellaisenaan mitenkään ihmeemmin, yhdistettynä maistuvat taivaalliselta? Kaveri kysyi nähdessään lopputuloksen, että onko tämä jokin terveysversio, ja voin sanoa, että herkulla on terveellisyyden kanssa tekemistä ainoastaan mielihyväkeskuksen kautta! 

Miltäs näyttää, maistuisiko? Mitkä olisivat omat valintasi rocky roadin täytteiksi? :)

2 kommenttia :

  1. Ompa ihanan värikästä! Hyvä idea ystävänpäivään, ei mee pilallekkaa ni voi tehdä etukätee :) Valitsisin varmaan browniepaloja ja kinuskia perinteisten vaahtokarkkien ja pähkinöiden kaveriks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Tämä säilyy hyvänä pitkään :) Oi noilla aineksilla ei voi tulla kuin hyvää!

      Poista

Kiitos kaunis ♥