perjantai 22. huhtikuuta 2016

Suosikkidiettireseptini

KESÄKURPITSACARBONARA

250g kesäkurpitsaa suikaloituna
1/2 sipuli (n. 30 g)
5 g oliiviöljyä
100g kalkkunaleikkelettä suikaloituna
1 rkl kookosmaitoa
suolaa
mustapippuria

Ravintosisältö:

Kcal 219
Proeiinia16g 30%
Hiilareita 12g 23%
Rasvaa 11g 47%

Kesäkurpitsaa ei tarvitse kuoria, mutta se tulee pestä. Sen jälkeen suikaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa esim. juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kalkkunaleike samanlevyisiksi, mutta lyhyemmiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli pineksi. Kuumenna pannu ja heitä kalkkunasuikaleet ja sipulit pannulle ruskistumaan. Paista pari min kunnes sipulit ovat pehmentyneet ja kalkkuna saanut vähän väriä. Lisää pannulle 5g oliiviöljyä ja sitten kesäkurpitsasuikaleet. Sekoittele aineksia paistaessasi. Kun kesäkurpitsa on saanut kultaista väriä, mutta säilyttäneet vähän purutuntumaa, voi pannun nostaa pois levyltä. Lisää tässä vaiheessa ruokalusikallinen kookosmaitoa ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. (Halutessaan kookosmaidon voi jättää pois ja lisätä setin päälle 5g oliiviöljyä vielä ennen nauttimista, kuten kuvan carbonarassa on tehty.)

Kyseessä on siis kevyt yksinkertainen ruoka, jossa kuitenkin riittää syötävää. Feikkicarbonaran sisältämät rasvat paitsi antavat ihanaa makua pitävät myös hyvin kylläisenä. Tämä tyydyttää täysin omat makuhermoni, enkä jää yhtään kaipaamaan pastaa tai pekonia, niin maukasta se on!



SUKLAAVADELMARAHKA

250 g rasvatonta maitorahkaa
10 g Whey100 suklaanmakuista proteiinijauhetta
5 g erytritolia
5 g MCT-öljyä
100 g vadelmia

Ravintosisältö:

Kcal 238
Proteiinia 30g 43%
Hiilareita 25g 35%
Rasvaa 7g 22%


Sekoita rahka, proteiinijauhe, makeuttaja ja MCT-öljy sekaisin keskenään. Lisää päälle (sulatetut) vadelmat ja ripottele halutessasi erytritolia vielä päälle. 

Hyvin yksinkertaista. Sopii niin jälkiruoaksi tai näin dietillä paremmin ravitsevaksi välipalaksi. En ole koskaan ollut rahkan suurin fani ja jossain vaiheessa pelkkä ajatus jo tökki tosi pahasti. Nyt se kuuluu taas ruokavaliooni ja perinteisten rahkaraejuustosörsseleiden rinnalle olen keksinyt nyt tämän kovan kilpailijan. Siinä oleva proteiinijauhe sekä lisätty kookosöljypohjainen MCT-öljy tekevät tepposensa ja perinteinen ikeniä vetäyttävä hapan maku on tipotiessään! Koostumus on ihanan täyteläinen ja kun siihen vielä lisää makeutusta, niin se on suoranainen herkku. Päällä vadelmat tuovat ihanaa kirpeyttä, joskin tykkään ripotella erytritolia vielä niidenkin päälle makeutta antamaan.



Makoisia hetkiä! :)

2 kommenttia :

  1. NamNam, oon kesäkurpitsapastaa tehnyt monta kertaa utta tuo kalkkunan ja kooosmaidon lisääminen on uutta. Kokeluun tulee :) Ihanaa viikonloppua,

    Maiccu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) toimii oikein hyvin kun vielä vähän kärtsää rapeaksi niin ai että ;) ihanaa ja maukasta viikonloppua sinnekin!

      Poista

Kiitos kaunis ♥