keskiviikko 4. toukokuuta 2016

My Bedroom

Nyt, kuten aikaisemmin paljastinkin, olisi aika kurkata kammarin puolelle! Eli siis sisustusta tässä olisi nyt tarkoitus ihmetellä! Muuten täällä blogissa onkin jo näkynyt kuvia muun asunnon sisustuksesta, erilaisista sisustusprojekteista ja uudistuneesta ilmeestä. Nyt on sitten makuuhuoneen vuoro.

Makkari on aika hyvänkokoinen. Sinne on mahdutettu 160cm leveä sänky, yöpöytä, vaatelipasto, penkki ja vaaterekki. Lisäksi siellä on mukavasti säilytystilaa: 6 pystykaappia kahdella eri seinustalla. Se on tilana aika hämärä, sillä vaikka ikkunalla on kokoa, ei aurinko pääse porottamaan kyseiselle seinustalle kovinkaan pitkää aikaa kerrallaan. Lisäksi kun tässä asustellaan maantasossa, on yksityisyyttä pyritty säilyttämään pitämällä verhot visusti koko ikkunan edessä. Ratkaisu antoi ikään kuin yhden lisäseinän, johon sitten vaaterekki asettautui.

Sisustus jäljittelee muun asunnon linjaa eli on värimaailmaltaan hyvin hillitty ja raikas. Pimeään asuntoon on kerätty mahdollisimman paljon puhdasta valkoista ja vaaleanharmaata. Tehosteina toimii sitten pienissä määrin musta ja kyllä tummanruskeaa sekä beigeäkin jossain aina pilkahtaa. Sisustus pitää sisällään suoria linjoja, metallia, kromia, hopeaa, lasia sekä kirkasta muovia ja sitten vastapainoksi turkista, pörröä ja muhkeutta pehmeyttä tuomaan. Ja aivan hitosti kynttilöitä!

Kuoseina makuuhuoneessa on suosittu värimaailmassa pysyen marmoria sekä jakardikuviointia, mutta myös pitsikuvioitua samettia ja kukka-aiheista verkkopitsiä löytyy tyynyistä. Päiväpeitto on pehmeää puuvillaa ja se on tikattu raidalliseksi leveyssuunnassa. Lempparipinta löytyy kuitenkin kattovalaisimesta. Kuvasta ei ehkä saa hyvin selvää, mutta kyseessä on Vitan höyhenvalaisin. Sopii kyllä makuhuoneeseen kuin nenä päähän!



Seinäkaapit ovat alkuperäiset, joten liukuovet ja uudehkot säilytystilaratkaisut jäivät vain haaveeksi. Sen sijaan kohensin kaappien ilmettä heti muuttaessa vaihtamalla niihin kaikkiin uudet vetimet ja myöhemmin viime syksynä pinnoitin kaksi näkyvää kaapin sivua marmorikuosiin. Projektista voi muuten lukea lisää täältä. Seinät onneksi olivat täysin reiättömät ja naarmuttomat. Täällä on tainnut aikaisemmin asua vähän laiskempaa ja sisustuksesta piittaamattomampaa porukkaa, kun ei mitään oltu seinille laitettu. Hyvä vain mulle! Itsehän tietysti kiinnitin surutta kaikkea mahdollista seiniä koristamaan. Kuvista muuten puuttuu sängyn vastaisella seinällä olevat kaksi suurta hopeareunuksista kehystä, jotka pitävät sisällään graafiset kukka-aiheiset julisteet.






Uutena tämän asunnon makkariin tuli hankittua tarkemmin ajateltuna lähes kaikki muutamaa koristetyynyä ja koriste-esineitä lukuunottamatta. Ainoastaan tuo tummanruskea penkki on seurannut mua ihan aikojen alusta. Lipasto ja yöpöytä ovat silmääni miellyttävän simppeliä Ikean Malm -sarjaa. Höyhenvalaisimen lisäksi huonetta valaisee yöpöydän päältä käsin K-Fab Imperium pöytävalaisin, joka on kirkasta muovia (ja joka tuskin erottuu kuvasta x). Sen kaverina yöpöydällä on tietenkin kuva rakkaasta perheenjäsenestä peilipintaisissa kehyksissä, sydämenmuotoinen lasirasia korvisten säilytykseen sekä tuoksukynttilä. Lipaston päällä on taas sekalainen arsenaali, jonka kokoonpano vaihtelee, mutta tällä hetkellä siellä on puinen jykevä kehys, kaksi kristallista kruunukynttilänjalkaa, pari valkoista huurrelasista tuikkukippoa, Pentikin lasipurnukka ja valkoista metallia oleva kulmikas kori.



Sängynpäädyn takaisella seinällä olevat pitkät hyllyt sisältävät myös kokoelman koriste-esineitä. Ne ovat kaikki matkan varrelta tarttuneita: on perintömaljakkoa, itsevalettuja kynttilöitä, puista budhapatsasta, kehyksiä elämänviisauksilla, antiikkista kynttilänjalkaa ja modernia herätyskelloa. Sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa - pyöreää ja kulmikasta. (huomiona itselleni, että pitääpä mennä asettelemaan tavarat taas suoriin riveihin, ne mitä ilmeisemmin liikkuvat itsestään öisin?)


Ehkä se huono puoli tällaisessa lähes kokovalkoisessa sisustuksessa on, ettei se tarjoa paljoa kontrastia, mikä on huono juttu varsinkin ajatellen valokuvausta, mutta tällainen kokonaisuus ja vaaleat värit miellyttävät kyllä omaa silmää kaikista eniten!

Mitäs ajatuksia herätti? :)


2 kommenttia :

  1. Tykkäsin 😊 edelleen. Ja tuossa sängyssähän on ruhtinaallista nukkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! :) Siinä nukkuu kolmehenkinen perhe loistavasti!

      Poista

Kiitos kaunis ♥