torstai 28. heinäkuuta 2016

Mistä koostuu täydellinen kesäpäivä?

Viikko hiljaiseloa takana. Viikko lomaa takana. Vajaa kaksi viikkoa vielä edessä. Onneksi. Aika on nimittäin mennyt älyttömän nopeasti! Kuten aikaisemmin kerroinkin, mulla ei mitään mahtipontisia lomasuunnitelmia edes ollut. Tässä on kuitenkin viikon sisään juhlittu syntymäpäiviä, oltu rannalla, käyty Suomenlinnassa sekä mökkeiltykin. Enimmäkseen on kuitenkin ihan vain oltu. Nukuttu pitkään, valvottu myöhään ja chillailtu ulkona kuin sisälläkin. Tänään sattui sateinen ilta helleputken päätteeksi, niin ajattelin avata koneen ja tulla kertomaan vähän kuulumisia. Luvassa on kuvia eilispäivän superrentouttavalta mökkireissulta, johon päivä ei olisi voinut olla täydellisempi!

Aamupäivällä mut noukittiin kyytiin ja suunnattiin ruokaostosten kautta Lohjalle mökille, jota kyllä itse kuvailisin ennemminkin huvilaksi. Sen käsittämät mukavuudet soisi kyllä omaankin loma-asuntoon sitten joskus! Koska ilma oli helteinen, olisi ollut lähestulkoon laitonta tehdä muuta kuin maata aurinkotuolissa ja lillua uima-altaassa. En ole muuten tänäkään vuonna heittänyt vielä talviturkkia kuin uima-altaassa (jossa 25-asteista vettä), mutta lupaan kyllä hoitaa senkin homman vielä loman aikana!






Hullaannuin muuten Citymarketin kesäjuomatarjonnasta tai oikeastaan siitä, kuinka paljon kaikkia houkuttelevia uutuuksia hyllyssä olikaan, sillä jos totta puhutaan, niin en ole alkoholihyllyillä vieraillut kovinkaan montaa kertaa tänä vuonna. Päätettiin sitten maistaa niitä "kaikkia yksi" -periaatteella ja uusia suosikkeja löytyikin tosi paljon. Kyllä kelpasi palvoa aurinkoa, kun käsillä oli kylmä virkistävä juoma ja siihen kylkeen vielä suomalaiset mansikat, pensasmustikat ja herneet (okei, ite en tykkää herneistä, mut kaverin mielestä oli hyviä).



Päivän toinen agenda oli käydä veneilemässä. Huvila ei itsessään sijainnut järven rannalla vaan mäen päällä, mutta kun sieltä laskeutui alas, löytyi rantaviivalta toinen perinteisempi mökki sekä laituri, josta päästiin hurauttamaan veneellä pikkurundi Lohjajärvellä ilta-auringossa. Tilda oli tietenkin tottuneena laivakoirana mukana menossa! Vitsit niitä maisemia (joita on mahdotonta taltioida yhtä vakuuttavina filmille)! Täytyy sanoa, että Suomi on kyllä kaunis maa!





Kun rantauduttiin veneilemästä, niin nälkä oli jo ihan kiljuva. Mikään ei kuulu oleellisemmin mökkeilyyn kuin grillaus, niimpä pistettiin hiilet tulille ja lihat tirisemään. Illan menuuhun kuului naudan entrecotea, täytettyjä herkkusieniä, vihreää parsaa, bearnaisekastiketta ja rucolasalaattia. Taivaallisen hyvää!




Iltaa tarkeni istua vielä pitkään ulkona ja juttua kaikesta maan ja taivaan välillä riittikin viinipullon kera myöhään yöhön. Tällaista on mun mielestä mökkeily parhaimmillaan. Tosin komboon voisi lisätä vielä saunan, paljun ja karaoken, mutta ne jääköön ensi kertaan. Lopputulema: yks parhaista päivistä pitkään aikaan! Seuraavan kerran pääsen muuten mökkeilemään ensiviikolla, kun suunnataan ystäväni mökille Anttolaan. Kyseessä on vähän perinteisempi mökki, jossa päästään varmasti todenteolla nauttimaan luonnosta ja rauhasta. Can't wait!

2 kommenttia :

Kiitos kaunis ♥