tiistai 23. elokuuta 2016

Extempore picnic





Tässä viime lauantaisen picnicin antia. Päivä, jonka teemasanana toimi extempore, oli kokonaisuudessaan mitä huikein! Aurinkoisen sään houkuttelemana lähdettiin ystäväni kanssa kaupasta poimitut eväät kassissa kävelylle merenrantaa pitkin ja päädyttiin sitten Matinkylän rantaan laiturille herkuttelemaan ja paistattelemaan päivää.

Tällä kertaa onnistuttiin haalimaan ruokaa mukaan juuri sopiva määrä. Picnic ei siis välttämättä vaadi suuria valmisteluja vaan onnistuu maukkaana ja monipuolisena ihan pikaisellakin aikataululla. Delipöydän salaattiainekset, tuoreet marjat, pala juustoa ja pieni purkki marmeladia takasivat sen.

Lopuksi hörpättiin vielä kahvit Cafè Merenneidossa (joka on muuten viimevuosina monipuolistanut valikoimaansa merkittävästi, nykyään sieltä saa kaikkea salaateista drinkkeihin ja jäätelöannoksiin ♥) ja päädyimme yhteisymmärryksessä ratkaisuun, että tällaisena päivänä olisi lähes laitonta olla menemättä terassille. Tuumasta toimeen: pikasuihkut, pikalaittautumiset, korkkarit jalkaan ja kohti Helsingin keskustaa!

Apollon terdeskumpan siivittämänä päädyttiin minnekkäs muuallekaan kuin Löylyyn juuri parahiksi ihastelemaan laskevaa aurinkoa. Kokeiltiin myös heidän ruokatarjontaansa ja täytyy erikseen hehkuttaa, että Löylyn portobello-vuohenjuusto-hamppari päihittää helposti monet lihallisetkin versiot! Valitettavasti sitä maistoin vain kaverin lautaselta, sillä itse olin valinnut kylmäsavulohiannoksen, joka ei niinkään iskenyt.

Koko viikonloppu oli muutenkin mukava ja jos se jäi viimeiseksi kesäisen lämpimäksi, niin ei jäänyt ainekaan mitään hampaankoloon! :)

4 kommenttia :

  1. Kuulostaa ihanalta retkeltä! :) Extemporejutut on kyllä siitä parhautta, että niistä tulee aina hyvä mieli, kun tapahtuukin jotain kivaa, mitä ei ole tajunnut aiemmin edes suunnitella päivälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä muuta sano, oikein toivottua vaihtelua epäonnistuneille suunnitelmille! :D Muutenkin kun aurinko näyttäytyy pitäis aina muistaa sännätä ulos :))

      Poista
  2. =) kiva juttu, et oli mukavaa! elokuun aurinkoiset säät on kyllä ihania =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut :) Aurinko parantaa kaikkia vuodenaikoja!

      Poista

Kiitos kaunis ♥